De vier innerlijke stemmen

We denken dat we één bewustzijn hebben, het bewustzijn van het hoofd, maar dat is niet zo. Je hebt ook het bewustzijn van je hart dat gaat over verlangens in de verbinding met anderen (of het verlangen om juist geen verbinding te maken). Je hebt het bewustzijn van je buik, waar die diepere emoties schuilen als angst, woede, plezier. En je hebt het bewustzijn van je seks, een hele krachtige levensenergie gericht op expansie en voortbestaan.

Elk bewustzijn heeft zijn eigen wijsheid, zijn eigen verhaal te vertellen aan jou. En elk bewustzijn reageert vanuit eigen wijsheid op situaties waarmee je wordt geconfronteerd.

Ieder bewustzijn heeft ook zijn eigen plek in de opbouw van je hersenen. Jammer genoeg is het niet zo dat ze altijd keurig op één lijn zitten, ze zijn in de loop van de evolutie van de mens een beetje schots en scheef op elkaar gestapeld, zonder al te veel aandacht voor de onderlinge verbindingen. Daardoor geven ze vaak tegenstrijdige signalen naar je af en dat is verwarrend. Zo kan de stem van het ene bewustzijn een krachtig ‘yes’ zeggen tegen een situatie, terwijl een andere stem nadrukkelijk ‘no’ roept. Contact maken met al je bewustzijnscentra om ze vervolgens beter met elkaar te laten ‘samenwerken’ is een belangrijk onderdeel van de reis.